Каква е честота на тренировки за мускулна маса

За повишаване на теглото препоръчителната честота на тренировка е 3 пъти седмично. Тя дава възможност да не се отива отвъд възможностите за възстановяване и рискува да пропусне “мускулната свръхкомпенсация” (капацитетът за възстановяване все още е слаб за начинаещия). Времето за почивка е необходимо за развитието на мускулите. Направете прекъсвания между сериите, възстановете от 24 часа до 48 часа между сесиите. Не превъзхождайте способностите си, като оставяте необходимото време за почивка на тялото си. Мускулите, засегнати от интензивното обучение, ще се възстановят и ще се възползват от този ефект на “мускулна свръхкомпенсация”, която ги принуждава да се укрепят за следващото обучение. Тъй като прогресията се увеличава, честотата се увеличава до 4 сесии на седмица, но не повече.

Продължителност на тренировките за мускулна маса?

Продължителността на обучение е сравнително кратка, максимум 1 час 1:10 ET избягва падането на тестостерон (катаболизъм), който естествено се появява след 50 до 55 минути упражнения. След повече от 1 година на практика, както може да се увеличи броя на сесиите (4 х седмично) и продължителността на 01:10 за увеличаване на интензивността на обучение, в зависимост от личните потребности на всяко възстановяване между дегресивна серия, изпълнена в надмножество или триесет. Ето защо, като масово програма начинаещ културизма не включва интензификация техника, за да се предотврати катаболизма (който би бил дължим за надвишаване на прага или възстановяването би довело до травми).
От друга страна, потвърдено от експерти, техниката на обърнатата пирамидална и частична триеза, е препоръчителна, за да се увеличи мускулното напрежение. По същия начин, техниката на читинг, се използва за свръх-стимулиране на мускулите и да ги принуди да растат.

Време за почивка

Прием на протеини при програма за покачване на мускулна маса

Интензивността на тренировките за повишаване на теглото изисква малко по-дълъг период на почивка и по-кратко време за обучение, отколкото другите програми.
Периодът на почивка варира между 75 и 1 минута. Обикновено това е 1 минута за основни упражнения и 75 секунди за изолационни упражнения. Този доста кратък период на почивка е идеален, за да позволи на мускулите да възстановят енергията и нервните импулси, като същевременно запазят малко стрес за мускулите, така че интензивността им. При абсолютно дълги писти без таксуване, възстановяването е по-бързо, така че 30 секунди са достатъчни, за да си поеме дъх.
Кратките периоди на почивка между групите ви позволяват да добавяте интензитет, без да се налага да добавяте други техники.