3 леки фитнес упражнения за облекчаване на болката в ставите

Внезапно движение или усилено натоврване предизвика лумбаго? Това е много болезнено, но не се паникьосвайте: в повечето случаи това не е фатално. За облекчаване на тази силна болка в гърба, тук има 3 лесни упражнения за практикуване у дома или в офиса.

Какво е лумбаго?

Lumbago е остра болка в областта на лумбалната област, в долната част на гърба. Тя може да се появи след интензивно усилие (работа, ход, интензивен спорт) или след лошо движение. Хората, които са със заседнал начин на живот, с наднормено тегло или имат физически активна работа, са по-склонни да предизвикат паоява на лумбаго. Бременността също е период, който насърчава този тип болки в гърба.
За да облекчите лумбаго, първо се нуждаете от почивка. Както и да е, в острата фаза болката е такава, че няма да можете да полагате никакви усилия. За да облекчите болката, можете също да използвате течен колаген. Етеричните масла са много ефективни срещу болки в гърба. Ако болката в гърба не изчезне след 4 дни или ако блокирането е прекалено голямо, консултирайте се с Вашия лекар, физиотерапевт или остеопат.
колаген при ломбаго

Ето 3 упражнения за облекчаване на болки в долната част на гърба

Въпреки че не могат да лекуват лумбаго, някои упражнения са много ефективни при облекчаване на лумбаго. Направете много внимателни движения, дишайте дълбоко и особено спирайте упражнението, ако болката е твърде силна.

1. Легнете на гърба си, внимателно огънете коленете си по гърдите си, докато издишвате. Направете това забавено движение петнадесет до двадесет пъти подред, два или три пъти на ден. Това упражнение се простира до долната част на гърба и издишването на коленете ви помага да се контролира движението.

2. Коленичи на земята, задника си почива на петите и краката ви са леко разграничени. След това разтегнете бюста между коленете си и плъзнете ръцете си, доколкото е възможно, докато издишвате и без да сваляте хълбоците на петите. Останете на тази позиция за около минута, след това опитайте отново, ако почувствате нуждата.

3. Легнете на пода по гръб, огънете коленете си, докато държите стъпалата си на пода. След това, докато издишвате, внимателно повдигнете задните части. Опитайте се да държите гърба изправен. Задръжте тази позиция за пет до десет секунди, след това починете седалищата си на пода, докато вдишвате. Повторете това движение десетина пъти. Това упражнение на обвивката спомага за укрепването на мускулите на гърба и по този начин намалява болката.